BERÄKNA MIN BILSKATT

Funderar du på att köpa en ny bil bör du känna till att efter den 1 januari 2020 ändras bilskatten i Sverige. Alla nya person- och transportbilar som säljs fram till sista december 2019 beskattas enligt NEDC och efter årsskiftet ersätts NEDC av den mer realistiska testmetoden WLTP.

Här kan du fylla i dina utsläppsvärden och räkna ut vad skillnaden blir i skatt om du köper din nya bil före eller efter 1 januari 2020. Du kan också jämföra med andra modeller och bilmärken och se vilka som har lägst skatt efter årsskiftet.

Räkna ut din skatt

? kr

Denna bil är klimatbonusberättigad

Läs mer

? kr

Denna bil är klimatbonusberättigad

Läs mer

Jämför med PSA:s märken

NEDC-värdet för denna bil är inte tillgängligt och vi kan därför inte räkna ut skatten före den 1 januari. Det kommer inom kort.
Denna bil är klimatbonusberättigad

Läs mer
? kr
WLTP-värdet för denna bil är inte tillgängligt och vi kan därför inte räkna ut skatten efter den 1 januari. Det kommer inom kort.
Denna bil är klimatbonusberättigad

Läs mer
? kr

Skattebeloppet som räknas ut enligt WLTP gäller för nya bilar registrerade efter 1 januari 2020 och skattebeloppet som räknas ut enligt NEDC gäller före. Det gäller bil i grundversion och värdena är uppmätta i enlighet med rådande lagstiftning. Nuvarande WLTP-värden är preliminära siffror. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och avvikelser.